405: De leeuw laat zijn tanden zien !
 

� Inbouwen verstralers �


Mei 2005

Ik had dus geen verstralers in mijn 405GLX,
ik zag steeds een 405GRX rijden en vond dit een erg mooi gezicht.
Wie niet, al mag je ze weinig aan doen.

Dus even informatie ingewonnen bij de dealer, de plaats van de verstralers zitten al afgetekend op de binnen kant van de originele bumper, nu alleen nog verstralers en een passtuk waar de verstraler weer invalt.
Bumper eraf, 2 bouten in de wiel kast, torks 40 onder de bumper, gril eraf, en met een beetje wrikken, haal je de bumper eraf.


 
Heel voorzichtig de 2 gaten eruit gezaagd, binnen de lijnen blijven, en het laatste stukje steeds even passen, anders krijg je van die gaten naast de verstraler.
Ik heb zelf complete nieuwe bedrading gelegd, met een relais dus (het is toch 2x 50 watt) ik heb ze zo aangesloten, als de sleutel in het contact zit, kunnen ze al aan.

Je kan natuurlijk nieuwe kopen, maar ik heb dit gedaan:
Ik kwam op een sloop 2 verweerde verstralers tegen, het water stond er in.deze helemaal losgehaald en met radiator verf gespoten en gemonteerd.


Met het glas: Maar ik was nog niet tevreden, tot dat onze mede 405 forum lid vertelde dat hij nog 2 verstralers had liggen met kapot glas = bingo, glas met veel pijn en moeite overgezet, en nu zijn ze als nieuw. Bedankt Matthijs.En lekker veel licht in het donker.
Geschreven door: 405GLX
Laatste bijgewerkt op: 12-01-2007